2013-2014 e-Twinning Projeleri Eğitim & Bilgilendirme Toplantısı

10.10.2013 14:32

      Kilis’te e-Twinning Projeleri Tanıtım ve Bilgilendirme Toplantıları Yapıldı

    

  

      Kilis’teki il ve ilçelerdeki  tüm okullardaki yabancı dil (İngilizce-Almanca) öğretmenlerine yönelik 30.09.2013- 07.10.2013 tarihleri arasında Kilis Mehmet Zelzele Fen Lisesi Bilişim Teknolojileri laboratuvarında 5 gün süreyle e-Twinning tanıtım ve bilgilendirme toplantıları yapıldı.  İl Milli Eğitim Müdürlüğü’ne bağlı tüm ilkokul, ortaokul ve ortaöğretim kurumlarındaki  toplam 120 yabancı dil öğretmeninin katıldığı eğitimlerde Kilis e-Twinning İl Koordinatörü Emin Özil tarafından, öğretmenlere e-Twinning portalı, masaüstü araçları ve proje oluşturma yöntemleri tanıtıldı ve örnek proje sunumları yapıldı. Geçen yıllardaki e-Twinning toplantılarından farklı olarak bu yıl uygulamalı ve interaktif bir proje eğitimi gerçekleştirildi. Toplantıda Emin Özil “ E-Twinning projeleri modern çağın ruhuna uygun bir eğitim-öğretim modelidir. Çünkü çağımız hem teknoloji hem proje tabanlı eğitim hem de bir veya birden fazla yabancı dilin öğrenildiği bilgi çağıdır. E-Twinning projeleriyle öğrenci ve öğretmenlerimiz kendi okul duvar ve sınırlarını aşıyor, Avrupa’daki akranlarıyla kucaklaşıyor, hem eğleniyor hem öğreniyor,sosyalleşiyor ve kendine güven kazanıyor. Okullar internet üzerinden iletişim kurduğu ve işbirliği yaptığı için projeyle ilgili hibe, bütçe, ve resmi prosedür gibi idari şartlar bulunmuyor ve yüz yüze toplantılar gerekli değildir. Öğretmen ve ortağı isteyeceği her hangi bir konuda çalışabilir. Projeler sınıf ve okul içi aktivitelerini sergiler. Ülke tanımları, kültürel ve değerlerin, gelenek ve göreneklerin tasviri projelere örnek olabilir. E-Twinning Faaliyeti, eğitim ve öğretimde fırsat eşitliğini ve BT araçlarının öğrenme ve öğretme sürecinde daha fazla duyu organına hitap edecek şekilde derslerde etkin kullanılmasını sağlamak amacıyla uygulamaya konulan FATİH projesinin nihai hedeflerine ulaşmasına doğrudan katkı sağladığından, büyük önem arz etmektedir. Bu yüzden Bakanlığımız e-Twinning projelerine apayrı bir önem vermektedir. Bu tür projeleri sadece İngilizce öğretmenleri değil diğer branş öğretmenlerinin de yapabileceklerini anlatmaya çalışıyoruz .Evet,  e-Twinning projelerinin merkezinde yabancı dil ve bilgisayar kullanımı var ama Tarih, Coğrafya, Kimya, Matematik, Müzik vb tüm branşlarda proje yapılabilir. Ayrıca e-Twinning projesi okul öncesinden lise sona kadar tüm yaş gruplarında yapılabilir. Hedefimiz ilimizde tüm okulların öğretmen ve öğrencilerinin en az 1 e-Twinning projesi yapmaları veya ortak olmalarıdır. Umarım ilimiz bu anlamda bir projeler şehri olur.

     2013-2014 eğitim –öğretim yılı içerisinde tanıtım toplantılarından sonra merkez ve ilçe okullarına e-Twinning okul ziyaretleri yapılması planlanmaktadır. Seminerde bulunmayan diğer tüm sınıf ve branş öğretmenlerimize kendi okullarına giderek e-Twinning tanıtılacak ve rehberlik yapılacaktır. Amacımız ilimizde kayıtlı kullanıcı sayısını ve kaliteli proje sayısını artırmak ve ilimize Ulusal Kalite Etiketi, Avrupa Kalite Etiketi ve e-Twinning Ödülleri gelmesini sağlamaktır.’ dedi.

   Türkiye’nin 18 Şubat 2009 yılından bu yana üyesi olduğu e-Twinning Programı ilimizde de uygulanıyor. 32 Avrupa ülkesi arasında öğretmen ve öğrencilerin bilgi iletişim teknolojilerini kullanarak birbirlerini bulup tanıştıkları, bilgi ve fikirlerini paylaştıkları, çevrim içi projelere katıldıkları sistem olan e-Twinning Programı, Kilis’te 2010 yılı Eylül ayında görevlendirilen il koordinatörü Emin ÖZİL tarafından bizzat takip edilirken, bu çalışmaların öğretmen ve öğrencilere yeni ufuklar açması, Avrupa ülkeleri ile Türkiye arasındaki sosyal, kültürel, sanatsal ve akademik alanlardaki benzerlik ve farklılıkların görülmesini sağlayacak önemli bir fırsat olarak gösteriliyor.

     .

Kilis e-Twinning web sitesi: kilisetwinning@webnode.com.tr

Groups: kilisetwinning@googlegroups.com  -  kilisetwinning@groups.facebook.com